Category Archives: Uncategorized

Wij zijn niet bang voor een beetje modder en regen, toch?

knmi

Wij beginnen zometeen met het opbouwen van de wisselzone en de eerste voorbereidingen op het parcours. Het zal een natte editie worden, maar dat deert de echte croser niet, toch? Mogelijk valt het nog mee, volgens het KNMI wordt het in de loop van de ochtend in het noordwesten van Nederland droog. Dat zijn wij toch?!

Weerbericht voor zaterdag: Zaterdag overdag regent het op veel plaatsen langdurig. In de loop van de ochtend wordt het in het noordwesten droog, later ook elders. In de avond is er in het noorden kans op een bui. De maximumtemperatuur van een graad of 9 wordt in de ochtend al bereikt. In de middag stroomt vanuit het noordwesten koelere lucht het land binnen. De zuidwest- tot westenwind is matig, aan de kust vrij krachtig tot krachtig. (Bron: KNMI)

Klaar voor de start!?

start

Klaar voor de start!?

Zaterdag is het zover, de Polaris Feanster crossduatlon.

Voor deelnemersinformatie, klik Deelnemersinformatie 2015

Update

Muts
De inschrijvingen voor de Polaris Feanstercrossduathlon gaan erg goed. Zelfs zo goed dat we de eerste mensen al hebben moeten teleurstellen voor een startplek op de middenafstand. Op dit ogenblik is er op de sprint nog wel voldoende ruimte, maar ook deze inschrijvingen gaan gestaag door.
Voor iedereen die zich voor 1 januari 2015 heeft ingeschreven voor de Polaris Feanstercrossduathlon ligt er op 31 januari wederom een unieke muts klaar. In verband met het grote aantal inschrijvers en het feit dat de mutsen al vroeg besteld moesten worden, kunnen we dit nog niet toezeggen voor alle inschrijvers.
Aanmelden  als vrijwilliger mail: info@feanstercrossduathlon.nl

Het gaat door!!

“It giet oan!” (vertaling naar het Nederlands: “Het gaat door!” ;) ) Nee, niet de Elfstedentocht, maar de Feanster crossduathlon!!

Na overleg met diverse partijen hebben wij besloten dat de Feanster crossduathlon door kan gaan. Het wordt dit jaar een witte cross!!

Na het testen/verkennen van het parcours vanmorgen, zijn wij van mening dat de bescheiden sneeuwval geen belemmering is. Hardlopen en mountainbiken op het parcours is prima te doen, zeker wanneer u rekening houdt met de winterse omstandigheden.

De voorspellingen zijn dat de omstandigheden zo blijven. ,het blijft vriezen en er wordt geen sneeuw/neerslag meer voorspeld.

Op de wedstrijddag zullen wij u verder informeren over het parcours. Mochten er dan nog aandachtspunten zijn, brengen wij u ter plekke op de hoogte. Houdt daarom de mededelingen van de speaker en de organisatie/vrijwilligers goed in de gaten.

Voor de deelnemers die zich hebben ingeschreven met een NTB of KNWU licentie, deze moet getoond worden bij het ophalen van de startbescheiden! Neem het pasje dus alstublieft mee!

Nog een paar tips:

- Bij zowel het hardlopen, als het fietsen, geldt natuurlijk dat het in de bochten (vooral met sneeuw) altijd voorzichtig/rustig aandoen is. Ook is het (hard) remmen en scherp sturen op de bruggetjes uit den boze. Voor velen is dit vanzelfsprekend, maar niet iedereen is even ervaren, vandaar deze paar tips.

- Neem voldoende warme en winddichte kleding mee voor in het Parc Ferme, dit voor zowel voor als na de wedstrijd. Natuurlijk krijgen jullie de originele muts van de  Feanster crossduathlon, mogelijk gemaakt door Lawi Nederland, Drowa isolatie en Ontour tweewielers Gorredijk, maar is natuurlijk niet genoeg om het hele lijf warm te houden.

 Hopelijk hebben wij u hierbij voldoende geïnformeerd, mocht dit niet het geval zijn, mail gerust uw vragen en/of opmerkingen! (info@feanstercrossduathlon.nl)

 

Tot a.s. zaterdag!

Deelname is op eigen risico.