Beachsturen niet toegestaan

 

Beachstuur

Een beachstuur is reglementair en om veiligheidsredenen niet toegestaan. Fietsen met een beachstuur zullen bij het inchecken worden geweigerd. Dit jaar is bij verschillende wedstrijden gebleken dat bij crosswedstrijden het stuur gevaar oplevert voor de deelnemer en ook voor de andere deelnemers. De kans tot over de kop slaan is heel groot en dat is op verschillende plekken ook werkelijk gebeurd.

Cyclecrossfietsen

Reglementair is de cyclocrossfiets verboden. Na jaren de cyclecrossfiets gedoogd te hebben en deze niet in de uitslag te hebben opgenomen heeft de Nederlandse Triathlon Bond besloten om per 2016 dit type fiets niet meer toe te laten. Ze zijn reglementair verboden en zijn niet toegestaan in een Crosswedstrijd.

Deze regel is gebaseerd op de eisen die aan een fiets gesteld worden bij een crosswedstrijd. De wielmaat is al een hele belangrijke, maar ook sturen voldoen niet aan de regels. Deze regels zijn opgenomen in het ITU reglement