Info

IMG_2167

30 januari 2016 -  4e Open Fries Kampioenschap crossduathlon.

Na een geslaagde eerste officiële editie in 2013 waarin de atleten koude en sneeuw moesten trotseren, organiseert AV Heerenveen in 2016 wederom de Feanstercrossduathlon. Deze offroad uitdaging zal op zaterdag 30 januari plaatsvinden. De locatie zal net als de vorige editie zijn in recreatiegebied ‘De Heide’ te Heerenveen (Zie routebeschrijving).

De middenafstand (7 km crossloop, 19 km ATB, 3,5 km crossloop) is ook toegankelijk voor duo`s. De individuele starters strijden om het Open Fries Kampioenschap.

De sprintafstand (3,5 km crossloop, 9 km ATB, 1,8 km crossloop) is er zowel voor de jeugd als voor de individuele starter. Mocht u zich als sponsor, adverteerder of vrijwilliger willen aanmelden, kunt u mailen naar:

info@feanstercrossduathlon.nl

Wedstrijdinformatie:

De Feanstercross duathlon wordt gehouden in recreatiegebied ‘De Heide’. De inschrijving is in het clubgebouw van AV Heerenveen bij atletiekbaan ‘De Stripe’. Wij verzoeken u daar te parkeren. Atleten gaan na het ophalen van startbescheiden per fiets naar recreatiegebied ‘De Heide’, ongeveer een kilometer fietsen. De route naar ‘De Heide’ wordt d.m.v. bordjes aangegeven. Het clubgebouw is open vanaf 8:30 uur. De startbescheiden kan tot een half uur voor de start van je afstand worden afgehaald.

In het clubgebouw zijn kleedkamers/douches aanwezig. Het achterlaten van persoonlijke spullen in de kleedkamer is op eigen risico.

Op de wedstrijdlocatie kan men de route verkennen tot 10 minuten voor de eerste start (11:00 uur, sprint en jeugd). Daarna dient het parcours vrij te zijn. Op de fietsroute dient altijd een helm te worden gedragen, ook tijdens de verkenning.

Het parc fermé kan enkel en alleen worden betreden door atleten met een startnummer. Houd je startnummer zichtbaar gereed als je materiaal in het PF wilt stallen. Ook het stuurbordje dient al aan de fiets te zijn bevestigd, dit moet corresponderen met je startnummer. Je fiets zal worden gecontroleerd en draag bij het inchecken van het PF altijd je helm. Ook bij het verlaten van het PF met je fiets na de wedstrijd wordt het startnummer en stuurbord gecontroleerd. In het PF is het zowel tijdens, als voor- en na de wedstrijd verboden te fietsen! Het startnummer dient tijdens het lopen aan de voorzijde en tijdens het fietsen aan de achterzijde te worden gedragen (elastiekband). Voor een elastiekband zorgt de atleet zelf. Voor teams is een elastiekband ook onmisbaar tijden de wissel.

Voor alle wedstrijdregels, zie regelementen.

De wedstrijd:

De sprintafstand start om 11:00 uur. De afstand bedraagt 3.5 km crossloop- 9 km MTB- 1,8 km crossloop. Dit zijn 2 ronden lopen, 2 ronden fietsen en afsluitend 1 ronde lopen.

De middenafstand zal starten om 13:00 uur. De afstand bedraagt 7 km crossloop- 19 km MTB – 3,5 km crossloop. Dit zijn 4 ronden lopen, 4 ronden fietsen en afsluitend 2 ronden lopen.

In de middenafstand wordt er gestreden om het Open Fries Kampioenschap crossduathlon, dit geldt echter alleen voor de individuele atleten en niet voor de teams. Teams kunnen alleen inschrijven voor de middenafstand. Een team bestaat uit 2 personen, een loper en een fietser. Teams krijgen een apart vak in het PF. Bij de eerste wissel dient het startnummer te worden overgedragen in het PF voordat de fiets uit het rek wordt gehaald. Bij de tweede wissel dient eerst de fiets in het rek geplaatst te worden voordat het startnummer wordt doorgegeven.

Tijdslimieten

Korte/sprintafstand: tot 1 uur 20 minuten na de start, mag er gestart worden met de laatste loopronde.

Lange/middenafstand: tot 2 uur en 30 minuten na de start mag er na het fietsonderdeel nog gestart worden het hardlopen.

Het PF wordt direct na de laatste finisher ontruimd en afgebroken.

Prijsuitreiking OFK en teams zal in het clubhuis plaatsvinden.